Namnet
"Un Filo Di Seta"

Un filo di Seta är italienska och betyder en tråd av siden. Uttrycket kommer från tiden då jag arbetade i ett skrädderi i Turin i Italien.

Familjen var där och besökte släkten och jag passade på att jobba och samla ny inspiration till kommande projekt.

När jag, med "Un Filo Di Seta" (sidentråden) övade in snitsigaste sättet att pricka den typiska italienska, sneda bröstfickans ovankant förstod jag vad mitt företag skulle heta. Redan under min tidiga utbildning kom jag på att det är hantverket som fascinerar mig allra mest. Ju längre jag kommer in i herrskräddarkonsten och formpressning desto mer biten blir jag. Att hålla slaget runt i handen och pikera det i form är något fantastiskt.

Den känslan önskar jag ge bäraren av mina kavajer för lång tid framöver.

Un Filo Di Seta

Un Filo di Seta köper in vintagekostymer i ulltyger av mycket fin, genuin kvalitet, återbrukar tyget och syr om till handgjorda, moderna och unika kostymer.

Jag som driver skrädderiet heter Amanda Andersson och är utbildad herrskräddare med gesällbrev. Jag brinner för två saker: miljö och hantverk. Jag vill förlänga livslängden på de fina kvalitetskostymer som redan finns i vårt närområde och sy om dem till moderna, unika kostymer värda att bära under lång tid framöver.
Hantverket är grunden i mitt arbete. Jag tar isär sömmarna och syr om kavajen på traditionellt vis med löst vattulin och brösttagel. Jag ger plaggen form genom pressning och med hjälp av handsömnad byggs kavajen upp efter kroppens former.

Det mesta är handsytt och allt görs på plats i Malmö.

 

Oavsett om du är politiker och ska på nästa klimatmöte, om du går i giftastankar eller du bara vill känna känslan av lyx så har vi kläderna till dig!

 

Un Filo Di Seta - Proudly created with Wix.com