top of page
sw6688.jpg
Namnet
"Un Filo Di Seta"

Un filo di Seta är italienska och betyder en tråd av siden. Uttrycket kommer från tiden då Amanda arbetade i ett skrädderi i Turin i Italien.

Familjen var där och besökte släkten och hon passade på att jobba och samla ny inspiration till kommande projekt.

När hon, med "Un Filo Di Seta" (sidentråden) övade in snitsigaste sättet att pricka den typiska italienska, sneda bröstfickans ovankant förstod hon vad skrädderiet skulle heta. Redan under sin tidiga utbildning kom hon på att det är hantverket som fascinerar allra mest. Ju längre hon kommer in i herrskräddarkonsten och formpressning desto mer biten blir hon. Att hålla slaget runt i handen och pikera det i form är något fantastiskt.

Den känslan önskar hon ge bäraren av sina handsydda kavajer för lång tid framöver.

Un Filo Di Seta

Un Filo di Seta köper in vintagekostymer i ulltyger av mycket fin, genuin kvalitet, återbrukar tyget och syr om till handgjorda, moderna och unika kostymer.

Skrädderiet drivs av Amanda Andersson som är utbildad herrskräddare med gesällbrev. Hon har arbetat nästan 10 år som herrskräddare på olika operahus: i Berlin, Stuttgart, Göteborg och Malmö. Men nu har hon startat eget främst av dessa två anledningar: miljö och hantverk. Idén är att hon vill förlänga livslängden på de fina kvalitetskostymer som redan finns i vårt närområde och sy om dem till moderna, unika kostymer värda att bära under lång tid framöver.
Hantverket är alltid grunden i hennes arbete. Hon tar isär sömmarna och om kunden vill, syr hon om kavajen på traditionellt vis med löst vattulin och brösttagel. Plaggen får sin form genom pressning och med hjälp av handsömnad byggs kavajen upp efter kroppens former.

Det mesta är handsytt och allt görs på plats i Malmö utan onödiga transporter.

 

Oavsett om du är politiker och ska på nästa klimatmöte, om du går i giftastankar eller du bara vill känna känslan av lyx så har vi kläderna till dig!

 

_MG_8194_edited.jpg
DSC_4072.jpg
bottom of page